TARA BUZAIELOR UNA DINTRE PERLELE TRADITIONALEI ROMANII
Tara Buzaielor
Una dintre perlele traditionalei Romanii
Home
Prezentare
Trasee montane
Resurse antropice
Galerie foto
Galerie Video
Obiective turistice
Harti
Despre proiect

Avem 15 articole
Nu exista meniuri.

Evenimente

Festivalul de muzica corala La poalele Ciucasului

Data eveniment:
24.06.2017 ora 17:00
 
Spectacol folcloric dedicat zilei nationale a Romaniei

Data eveniment:
25.11.2018 ora 14:00
Trasee montane din Tara Buzaielor

 
 
 
Traseu turistic - Intorsura Buzaului - Vama Buzaului - Poiana Dalghiului - Plaiul Domnesc - Saua Ciucas - Varful Ciucas
 
Traseu turistic - Intorsura Buzaului - Vama Buzaului - Poiana Dalghiului - Plaiul Domnesc - Saua Ciucas - Varful Ciucas
 
În inima munţilor Ciucaş, în localitatea Vama Buzăului apele unei cascade parcã se tânguie, chemându-şi admiratori cãrora sã li se arate în toatã splendoarea.
Masivul ciucas Traseu
Traseu:
Luăm ca punct de plecare Oraşul Întorsura Buzăului şi ne îndreptăm pe DN 10 cărte Braşov, dupa 4 Km iesim de pe DN 10 către Vama Buzăului şi continuăm traseul nostru pe DN 103A aproximativ 12 Km, traversăm podul peste râul Buzău şi continuăm până la prima intersecţie de drumuri (aprox 100 m, Valea Dălghiului - dreapta drum asfaltat cu Chirusca - înainte drum de piatră).

Continuam pe drumul asfaltat pana la finalul acestuia si intram pe drumul forestier dalghiu urmarind marcajele Cruce albastra si cruce rosie care le gasim pe borne si capete de podeturi traversam valea dalghiului si contitinuam drumul nostru pana in valea stanii la Cantonul Forestier Ciucas, lasand in urma marcajul cu cruce albastra (Poiana teslei pe sub Vf. Dungu).
Aici o sa gasim marcajul de inceput al traseului catre Mana Dracului si Varful Ciucas (Traseu de 3 - 4,5 h).
Incepem ascensiunea catre varful Ciucas pe langa Mana dracului, urmand marcajul Cruce rosie. Prima parte a traseului se desfasoara prin padure si are cateva urcusuri mai abrupte de aceea se recomanda sa fiti incaltati cu bocanci sau ghete de munte.
Dupa ce depasim aceste pante ajungem pe un platou unde putem savura splendoarea unei paduri virgine. Dupa ce ne tragem putin sufletul continuam traseul prima iesire la splendinele peisaje oferite de Masivul Ciucas.
Dupa ce savuram spectacolul natural pornim mai departe pe traseul marcat cu cruce rosie si dupa inca un efort iesim in golul alpin, saua ciucas. Aici va trebui sa poposim mai mult pentru ca spectacolul oferit de masivul ciucas abia acum incepe.

Facem fotografii cu mana dracului, gemenii ciucasului si numeroasele formatiuni stancoase din zona savuram peisajele spectaculoase catre zona brasovului si siuriu si ne incarcam cu energie pentru a ataca Varful Ciucas (1954 m)
Pornim din nou in ascensiune pe poteca lasand in urma gemenii ciucasului si mana dracului, savurd flora si afinele din zona. Intr-un final ajungem la ultimul popas de pe traseu. Varful Ciucas.
 

Materiale promotionale

Pliant Tara Buzaielor - RO
Pliant Tara Buzaielor - EN
Vedere Intorsura Buzaului
Vedere Masivul Ciucas
Vedere Lacul Vulturilor
Vedere Tabla Butii
Vedere Masivul Siriu
Vedere Lacul Siriu
Vedere Masivul Podu Calului
Vedere Festivaluri 1
Vedere Festivaluri 2
Vedere Festivaluri 3
Vederi VersoR E G I O
www.inforegio.ro
INVESTIM ÎN VIITORUL TĂU!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro