TARA BUZAIELOR UNA DINTRE PERLELE TRADITIONALEI ROMANII
Tara Buzaielor
Una dintre perlele traditionalei Romanii
Home
Prezentare
Trasee montane
Resurse antropice
Galerie foto
Galerie Video
Obiective turistice
Harti
Despre proiect

Avem 15 articole
Nu exista meniuri.

Evenimente

Festivalul de muzica corala La poalele Ciucasului

Data eveniment:
24.06.2017 ora 17:00
 
Spectacol folcloric dedicat zilei nationale a Romaniei

Data eveniment:
25.11.2018 ora 14:00
Resurse antropice din Tara Buzaielor

 
 
 
Tabără de cultură și civilizatie românească”Acasă la noi”, la Întorsura Buzăului (iulie 2018)
 
Tabără de cultură și civilizatie românească”Acasă la noi”, la Întorsura Buzăului (iulie 2018)
 
Tabăra de cultură şi civilizaţie românească „Acasă la noi” ajuns la cea de-a XXII-a oferă copiilor şi tinerilor români din teritoriile aflate în prezent în afara graniţelor şi celor care se găsesc în diferitele comunităţi româneşti, prilejul de a conştientiza faptul că de o parte şi de alta a Prutului şi în jurul graniţelor României se vorbește aceași limbă, de a cunoaşte istoria naţională, de a-şi perfecţiona limba română, de a comunica cu tinerii din alte zone, de a participa la diferite activităţi cultural-educative, prin grija gazdelor.

Proiectul s-a  realizat la nivel național în organizarea Asociațiunii pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român – „Astra” Iași, iar la Întorsura Buzăului s-a derulat cu sprijinul Despărțământului „ASTRA Buzăul Ardelean”, al Primăriei și al Casei de Cultură din localitate.

Un grup de 20 de persoane – copii și adulți, din Republica Moldova, a fost găzduit, timp de o săptămână, la Întorsura Buzăului. Pe parcursul șederii lor, aceștia au vizitat zona, prin grija partenerilor locali, iar în urma excursiilor efectuate, au realizat poze pe care le-au reprodus apoi, prin pictură, lucrări ce au fost expuse în Sala Casei de Cultură din localitate.

Anul trecut, alt grup, de 31 de persoane – copii și adulți, din localitatea Republica Moldova, a vizitat câteva zone din județele Covasna și Brașov, în cadrul taberei   de cultură şi civilizaţie românească „Acasă la noi”

 

Materiale promotionale

Pliant Tara Buzaielor - RO
Pliant Tara Buzaielor - EN
Vedere Intorsura Buzaului
Vedere Masivul Ciucas
Vedere Lacul Vulturilor
Vedere Tabla Butii
Vedere Masivul Siriu
Vedere Lacul Siriu
Vedere Masivul Podu Calului
Vedere Festivaluri 1
Vedere Festivaluri 2
Vedere Festivaluri 3
Vederi VersoR E G I O
www.inforegio.ro
INVESTIM ÎN VIITORUL TĂU!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

NOTA: Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro